Bistrot du Nord | Antwerpen

In welke restaurants eet driesterrenchef Tim Boury van restaurant Boury? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Bistrot du Nord in Antwerpen.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Dit vind ik de max: je eet hier klassieke gerechten in een nostalgisch kader. Het is een kleine zaak waar alles goed zit, van de inrichting tot elk gerecht op de kaart. Ik eet er alles graag. Chef Michaël Rewers werkt graag met orgaanvlees, zoals lever en niertjes, maar ook zijn frieten en zijn gestoofd witloof zijn geweldig. Misschien kom ik hier nog het liefst in het wildseizoen: van de jongste keer dat ik geweest ben, herinner ik me dat de chef een patrijs klaargemaakt had, gekonfijt in de boter: helemaal zoals ik het zelf graag heb.’

Advertentie
Advertentie

Tim Boury

Met veel energie en zin voor perfectionisme heeft competitiebeest Tim Boury zich stap voor stap een weg naar de top gekookt. In een piekfijn ingerichte villa in Roeselare ontwikkelde hij een eigen signatuur die de brug slaat tussen het classicisme dat hij bij Comme chez Soi leerde en de avant-garde uit zijn periode bij Oud Sluis.

©Eva Beeusaert
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer