Boo Raan | Knokke-Heist

In welke restaurants eet tweesterrenchef Bart Desmidt van restaurant Bartholomeus? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Boo Raan in Knokke-Heist.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘In Knokke en omgeving zijn er maar bitter weinig restaurants die een exotische keuken op niveau brengen. Maar deze Thai – bekroond met een Michelinster – is een uitzondering. Het interieur is er apart en de mensen zijn heel vriendelijk. De vrouwelijke chef Dokkoon Kapueak doet dat goed: ze kookt typische gerechten – phad thai, tom ka kai – op een manier die heel authentiek proeft. Ze maakt ook haar curry’s en basisbereidingen zelf volgens familierecepten. Hier eten is voor mij een welkome afwisseling.’

Advertentie
Advertentie

Bart Desmidt

Veel ervaring had Bart Desmidt niet toen hij de speelgoedwinkel van zijn ouders in Knokke-Heist omtoverde tot restaurant. Eind 2019 besliste hij dat het tijd was voor iets anders, en nu zet hij met Bartholomeus in op een kleinschaliger concept met een eettoog en één menu voor iedereen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer