Brabohoeve | Schilde

In welke restaurants eet driesterrenchef Viki Geunes van restaurant Zilte? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Brabohoeve in Schilde.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Toen we nog vlakbij woonden in Schoten, kwamen we hier vaak met het hele gezin. Dit is een brasseriekeuken van hoog niveau, met klassieke gerechten in een originele, moderne versie. Het is een zaak die erg professioneel gerund wordt en daar heb ik veel respect voor. Geen wonder, want mede-uitbater Christophe (Balthazar, nvdr.) werkte jarenlang bij Hof van Cleve.’

Advertentie
Advertentie

Viki Geunes

Autodidact Viki Geunes kende naar eigen zeggen het verschil niet tussen een kwartel en een eend toen hij aan de slag ging als kok. In Zilte kookt hij met luxeproducten, aangevuld met exotische smaakmakers als freekeh en leche de tigre. Begin 2021 haalde de chef de derde ster binnen waar hij zo hard naar had gestreefd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer