Brasserie Juste | Dikkelvenne

In welke restaurants eet tweesterrenchef Maarten Bouckaert van Castor? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Brasserie Juste in Dikkelvenne.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Tom De Poortere is een prachtig voorbeeld van een jonge gedreven chef, die een klassieke brasseriekeuken brengt op een eigentijdse, vernieuwende manier. Het is prachtig om iemand met zoveel ambitie bezig te zien. De jongste keer dat ik er was, mocht ik al even voorproeven van de charcuterie die hij zelf had gemaakt: magret de canard van zelf gerookte eend. Om klaar te spelen wat ze hier doen, moet je echt knokken.’

Advertentie
Advertentie

‘Het is fijn als ik een steentje kan bijdragen door soms wat feedback te geven, maar we komen hier in de eerste plaats om te genieten. Het is een kindvriendelijke, gezellige zaak, en alles op de kaart is vers ter plekke bereid. Ze zijn tegenwoordig vaak volzet, dus ik ben dankbaar als er voor ons last minute nog een tafeltje vrij is.’

Maarten Bouckaert

De voormalige souschef van Hof van Cleve toont zijn geraffineerde stijl in zijn restaurant Castor in Beveren-Leie. Maarten Bouckaert heeft een bijzonder talent om met combinaties van smaakmakers bekende associaties nieuw leven in te blazen: zo weeft hij saffraan en curry in een gerecht van zeetong en artisjok.

©Heikki Verdurme
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer