Café Renee | Anzegem

In welke restaurants eet tweesterrenchef Maarten Bouckaert van Castor? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Café Renee in Anzegem.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Ik vergeet nooit de eerste keer dat we hier kwamen, jaren geleden. Heel eerlijk: ik had geen hoge verwachtingen, want ik dacht dat het een eetcafé of simpele bistro was. Bij het allereerste gerecht keek ik mijn echtgenote aan en zei: “Wauw, wat is dit?”. Laat je dus vooral niet misleiden door de naam. Wat je hier op je bord krijgt, is gastronomie van een heel hoog niveau. Een kleine kaart, alles dagvers, heel verfijnd.’

Advertentie
Advertentie

‘Het is een van onze vaste adressen geworden, op een kwartiertje rijden van thuis. Op zondag, onze sluitingsdag, komen we hier graag met het hele gezin. De sfeer is huiselijk en relaxed, ‘s zomers is het terras een heerlijke plek.’

Maarten Bouckaert

De voormalige souschef van Hof van Cleve toont zijn geraffineerde stijl in zijn restaurant Castor in Beveren-Leie. Maarten Bouckaert heeft een bijzonder talent om met combinaties van smaakmakers bekende associaties nieuw leven in te blazen: zo weeft hij saffraan en curry in een gerecht van zeetong en artisjok.

©Stefaan Temmerman
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer