Chefs Warehouse at Tintswalo Atlantic | Kaapstad

In welke restaurants eet driesterrenchef Viki Geunes van restaurant Zilte? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Chefs Warehouse Tintswalo Atlantic in Kaapstad.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Mijn vrouw en ik gaan al langer dan 25 jaar minstens twee keer per jaar naar Kaapstad. Ik zie de evolutie die ze er doormaken op culinair vlak, en het groeipotentieel is enorm. De mix van veel verschillende culturen brengt vernieuwing in de gastronomie, ze kopiëren in dit restaurant niet wat restaurants elders ter wereld doen. Misschien wordt hier nog niet gekookt op sterrenniveau, maar de energie en het enthousiasme werken aanstekelijk. Bovendien is de beleving in dit restaurant minstens even belangrijk als het eten. Tafelen doe je hier in een prachtige setting met uitzicht over de oceaan.’

Advertentie
Advertentie

Viki Geunes

Autodidact Viki Geunes kende naar eigen zeggen het verschil niet tussen een kwartel en een eend toen hij aan de slag ging als kok. In Zilte kookt hij met luxeproducten, aangevuld met exotische smaakmakers als freekeh en leche de tigre. Begin 2021 haalde de chef de derde ster binnen waar hij zo hard naar had gestreefd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer