Chez Rino | Eigenbrakel

In welke restaurants eet tweesterrenchef David Martin van restaurant La Paix? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Chez Rino in Braine-l’Alleud.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Omdat ik niet veraf woon, kom ik hier regelmatig. Het ziet er een simpel adresje uit, zo’n degelijke Italiaan met pasta en pizza uit de houtoven. Maar als je gerechten van de suggestiekaart neemt, krijg je topkwaliteit op je bord. Soms hebben ze vongole met look, een andere keer tartaar van tonijn of zwezerik met eekhoorntjesbrood en truffel. Er staat een grote ploeg in de keuken en de zaal, je merkt dat ze serieus werk willen leveren. De patron moet al een jaar of zeventig zijn, maar hij staat nog met veel schwung in de zaal en komt zelf deskundig aan tafel de zeebaars uit de zoutkorst halen.’

Advertentie

David Martin

Fransman David Martin leerde de grote gastronomie kennen als kok bij Alain Passard van l’Arpège in Parijs. Daarna week hij uit naar Brussel, waar hij van La Paix een high-endrestaurant maakte dat al snel geknuffeld werd door de gidsen. Martin weet met krab en koffie of citroen, kaviaar en langoustine gerechten met een zelden geproefde intensiteit te maken.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer