Colonel Louise | Sint-Gillis

In welke restaurants eet sterrenchef Franco Spinelli van restaurant San Daniele? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Colonel Louise in Sint-Gillis.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

Hier zit ik graag aan de toog. Het is een plezier om vandaaruit de keukenploeg aan het werk te zien, met mooie stukken gerijpt vlees. Die grillen ze op een houtskooloven op hoge temperatuur. Dat levert een fantastisch resultaat op: als ik een entrecote of een côte à l’os wil eten, kom ik naar hier. Ze rijpen hun vlees ook zelf en ze maken een selectie van verschillende runderrassen: je ziet en je proeft dat hier mensen aan het werk zijn die er iets van kennen. Door het succes hebben ze nu ook een tweede zaak geopend, in Ukkel.’

Advertentie
Advertentie

FOTO

Franco Spinelli

Vader Antonio Spinelli begon het Italiaanse familierestaurant San Daniele in 1983, zoon Franco mocht er in 1993 in de keuken beginnen. Niet als chef, maar als kok. Intussen heeft hij de klassiekers van het huis méér dan in de vingers. Dat vindt ook Michelin, dat al jaren een ster achter zijn naam zet.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer