Core by Clare Smyth | Londen

In welke restaurants eet driesterrenchef Tim Boury van restaurant Boury? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Core by Clare Smyth in Londen.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Ik volg Clare Smyth al sinds ze voor Gordon Ramsay werkte. In haar eigen restaurant niet ver van Hyde Park heeft ze heel snel drie Michelinsterren behaald. Dat is te merken aan het consistent hoge niveau van alle gerechten in het menu, zonder pieken of dalen. Ze werkt veel met Britse producten, haar bereidingen zijn mooi op smaak en heel gedetailleerd afgewerkt. Tegelijk voel je dat de leiding hier in vrouwelijke handen is: alles is heel gestileerd en verfijnd, tot de outfit van de meisjes in de bediening. Dat geeft een heel bijzondere vibe. Ik vind het ook tof dat het echt haar restaurant is, ze is eigenaar van het pand. Er is geen rijke investeerder, de chef moet zelf sparen als ze iets wil renoveren: daarmee voel ik mij verwant.’

Advertentie
Advertentie

Tim Boury

Met veel energie en zin voor perfectionisme heeft competitiebeest Tim Boury zich stap voor stap een weg naar de top gekookt. In een piekfijn ingerichte villa in Roeselare ontwikkelde hij een eigen signatuur die de brug slaat tussen het classicisme dat hij bij Comme chez Soi leerde en de avant-garde uit zijn periode bij Oud Sluis.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer