David Toutain | Parijs

In welke restaurants eet tweesterrenchef Bart De Pooter van restaurant Pastorale? In zijn top 5 staat onder andere restaurant David Toutain in Parijs.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Mijn echtgenote is Parisienne, dus we komen er geregeld. David Toutain is een eigenzinnige chef die ik al vele jaren volg en goed heb leren kennen. Hij brengt een verrassende keuken, met veel aandacht voor groenten, iets waar ik ook al langer mee bezig ben. Ik herinner me een gerecht dat alleen bestond uit verschillende structuren van wortel: eenvoudig, maar zo smakelijk en technisch perfect gebracht. Een simpel product heel puur brengen en tot een hoger niveau tillen, dat is ware kunst.’

Advertentie

Bart De Pooter

Het kwam als een verrassing toen chef Bart De Pooter vorige week bekendmaakte dat hij eind dit jaar Pastorale zal sluiten, het restaurant dat hij in 1992 in een voormalige pastorie begon. De finesse waarmee De Pooter al dertig jaar lang nobele producten aan de nieuwste modetrends koppelt, leverde hem twee Michelinsterren op. Eind dit jaar opent hij op het Eilandje in Antwerpen een ambitieus restaurantconcept waar vis centraal staat en dat Vis van A zal heten.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer