De Keukentafel | Oosterzele

In welke restaurants eet sterrenchef Olly Ceulenaere van restaurant Publiek? In zijn top 5 staat onder andere restaurant De Keukentafel in Oosterzele.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Ik had via via al veel goeds gehoord over de gastentafel bij de zussen Anna en Fien Wynants, en toch was het een openbaring voor mij. Ze zijn begonnen met etentjes in het ouderlijk huis en hebben geen culinaire achtergrond, maar alles draait hier om het plezier en de hartelijkheid om mensen samen te brengen en te laten genieten. De liefde en passie spat ervan af. Je schuift aan een grote tafel aan, en op het einde heb je heerlijk gegeten én nieuwe vrienden gemaakt. Ze koken heel puur en eenvoudig, met biologische groenten die ze die dag zelf hebben geoogst in hun moestuin. Echte farm-to-table, maar zonder het marketingpraatje.’

Advertentie

Olly Ceulenaere

Te midden van sterrenchefs met een voorliefde voor kaviaar en champagne is Olly Ceulenaere een verfrissende verschijning: geef hem maar een pintje en wat gehakt. En ook in zijn gastro-bistro Publiek in Gent is smakelijke eenvoud troef: de chef weet smaakbommen te maken van buikspek en spitskool, forel en knolselder.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer