De Kruidenmolen | Klemskerke

In welke restaurants eet tweesterrenchef Filip Claeys van restaurant De Jonkman? In zijn top 5 staat onder andere restaurant De Kruidenmolen in Klemskerke.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Eten in de bistro van Stijn en Veerle, dat is thuiskomen voor ons. Met chef Stijn Bauwens heb ik nog samengewerkt in De Karmeliet. Het is gezellig zitten in zijn molenaarshuis. Stijn serveert een bistrokeuken die een beetje nostalgisch is, er staan dingen op de kaart die je niet vaak meer vindt, zoals een ontbeende varkens­poot met een kroketje van varkenssnuit. Zijn garnaalkroket en in goede boter gebakken sliptongetjes zijn beroemd. Hier kan ik gerust elke week langskomen.’

Advertentie

Filip Claeys

Zijn grootvader was een visser, zijn vader een chef. Dus lijkt het logisch dat Filip Claeys in zijn eigen restaurant uitgegroeid is tot een van de beste viskoks van België. Hij toont graag waartoe minder bekende vissen uit de Noordzee gastronomisch in staat zijn: van zwemkrab maakt hij een bisque, van steenbolk een brandade met bruine boter.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer