De Librije | Zwolle

In welke restaurants eet tweesterrenchef Bart De Pooter van restaurant Pastorale? In zijn top 5 staat onder andere restaurant De Librije in Zwolle.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Het is ongetwijfeld de sterrenzaak die ik al het vaakst heb bezocht. Meer dan twintig jaar geleden kwam ik er voor het eerst, lang voor ze drie sterren hadden. Doorheen de jaren zijn ze altijd verrassend en vernieuwend gebleven, en ze waren ook bij de eersten om een volledig groentemenu aan te bieden op hoog gastronomisch niveau. Ik heb een hele goeie band met chef Jonnie Boer en gastvrouw Thérèse Boer. Ooit – lang geleden – gingen we na het diner nog pintjes drinken en stonden we op tafel te dansen in het plaatselijke café.’

Advertentie

Bart De Pooter

Het kwam als een verrassing toen chef Bart De Pooter vorige week bekendmaakte dat hij eind dit jaar Pastorale zal sluiten, het restaurant dat hij in 1992 in een voormalige pastorie begon. De finesse waarmee De Pooter al dertig jaar lang nobele producten aan de nieuwste modetrends koppelt, leverde hem twee Michelinsterren op. Eind dit jaar opent hij op het Eilandje in Antwerpen een ambitieus restaurantconcept waar vis centraal staat en dat Vis van A zal heten.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer