Dim Dining | Antwerpen

In welke restaurants eet driesterrenchef Viki Geunes van restaurant Zilte? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Dim Dining in Antwerpen.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

Bij de laatste uitreiking van de Michelinsterren waren er twee ‘nieuwkomers’ waar ik bijzonder blij mee was: Boury, dat heel terecht is toegetreden tot de top van de driesterrenrestaurants, en Dim Dining, dat zijn eerste ster kreeg. Ik hou van de unieke, verfijnde mix van de westerse én Aziatisch geïnspireerde keuken. De drive en ambitie is top. Jonas Kellens heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een fantastische gastheer, en behaalde een certificaat als sakemaster. Dat zegt alles, want daar schuilt veel toewijding en hard werk achter. Van de verfijnde service tot het originele decor, alles in deze zaak straalt iets kosmopolitisch uit, wat nog te zeldzaam is in onze steden.’

Advertentie
Advertentie

Viki Geunes

Autodidact Viki Geunes kende naar eigen zeggen het verschil niet tussen een kwartel en een eend toen hij aan de slag ging als kok. In Zilte kookt hij met luxeproducten, aangevuld met exotische smaakmakers als freekeh en leche de tigre. Begin 2021 haalde de chef de derde ster binnen waar hij zo hard naar had gestreefd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer