Dinner by Heston Blumenthal | Londen

In welke restaurants eet tweesterrenchef Maarten Bouckaert van Castor? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Dinner by Heston Blumenthal in Londen.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Op mijn 23ste ben ik naar Londen getrokken, omdat ik de kans kreeg om bij chef Heston Blumenthal in The Fat Duck te werken, toen net uitgeroepen als beste restaurant ter wereld. Ik ben er een kleine vier jaar gebleven. Dinner is net iets toegankelijker dan The Fat Duck en een goede manier om kennis te maken met het genie van Blumenthal. Het menu is een ode aan middeleeuwse gerechten, zoals het intussen cultgerecht ‘Meat Fruit’, een paté van kippenlever, geserveerd in de vorm van een mandarijn.

Advertentie
Advertentie

Maarten Bouckaert

De voormalige souschef van Hof van Cleve toont zijn geraffineerde stijl in zijn restaurant Castor in Beveren-Leie. Maarten Bouckaert heeft een bijzonder talent om met combinaties van smaakmakers bekende associaties nieuw leven in te blazen: zo weeft hij saffraan en curry in een gerecht van zeetong en artisjok.

©John Blackwell
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer