In welke restaurants eet tweesterrenchef Bart De Pooter van restaurant Pastorale? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Dôme in Antwerpen.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

Hier komen we dineren als we iets te vieren hebben, en dan weten we dat we niet vroeg thuis zullen zijn. Het is puur genieten, je voelt de hand van de chef in alles, en het product staat altijd centraal. Zijn donkere chocoladetaart, met hazelnoot- en amandelpraliné en maldonzout is hemels. Chef Frédéric Chabbert en zijn vrouw Evangeline zijn ondertussen goede vrienden geworden, maar ik weet dat ze alle gasten hier even goed in de watten leggen.’

Advertentie

Bart De Pooter

Het kwam als een verrassing toen chef Bart De Pooter vorige week bekendmaakte dat hij eind dit jaar Pastorale zal sluiten, het restaurant dat hij in 1992 in een voormalige pastorie begon. De finesse waarmee De Pooter al dertig jaar lang nobele producten aan de nieuwste modetrends koppelt, leverde hem twee Michelinsterren op. Eind dit jaar opent hij op het Eilandje in Antwerpen een ambitieus restaurantconcept waar vis centraal staat en dat Vis van A zal heten.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer