Door 73 | Gent

In welke restaurants eet driesterrenchef Tim Boury van restaurant Boury? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Door 73 in Gent.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘In deze bistro komen we graag met de kinderen. Het is de tweede zaak van Oak, het bekende restaurant van Marcelo Ballardin. Hier staat Eric Ivanidis in de keuken, een toffe chef die van Griekenland afkomstig is, en ook bij Oak gewerkt heeft. Dit is een plek om je te amuseren en gerechten te delen. De chef combineert invloeden van over de hele wereld, van kimchi tot patatas bravas. Ook de sfeer is super: zeker als we met het gezin op restaurant gaan, is het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt en dat is hier geen probleem.’

Advertentie
Advertentie

Tim Boury

Met veel energie en zin voor perfectionisme heeft competitiebeest Tim Boury zich stap voor stap een weg naar de top gekookt. In een piekfijn ingerichte villa in Roeselare ontwikkelde hij een eigen signatuur die de brug slaat tussen het classicisme dat hij bij Comme chez Soi leerde en de avant-garde uit zijn periode bij Oud Sluis.

©Pieter D’Hoop
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer