Eed | Leuven

In welke restaurants eet tweesterrenchef Gert De Mangeleer van restaurant Hertog Jan At Botanic? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Eed in Leuven.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Als je lang meedraait in de topgastronomie, trek je gelukkig ook veel mensen met talent aan. Philippe Heylen is een van die jongens van wie we in Hertog Jan meteen merkten dat hij veel kon en tegelijk supergemotiveerd was. Hij opende eind 2017 zijn eigen restaurant in het centrum van Leuven en het duurde geen jaar voordat hij een ster had. Ook al was hij toen nog maar 23, hij had toch al de maturiteit om zijn eigen ding te doen. Als ik zijn uitgepuurde borden zie – een dessert met gemarineerde bessen, lavendel en sumak bijvoorbeeld – dan zie ik een chef die het talent heeft om gerechten te creëren met niets te veel en niets te weinig.’

Advertentie

Gert De Mangeleer

Met zijn uitzonderlijk talent voor smaakassociaties heeft Gert De Mangeleer – samen met vennoot Joachim Boudens – een verschroeiend culinair parcours afgelegd. Sinds 2021 brengt hij een nieuwe versie van Hertog Jan in Antwerpen, die meteen twee sterren behaalde.

Advertentie