Eén twee vijf | Gent

In welke restaurants eet tweesterrenchef Michaël Vrijmoed van restaurant Vrijmoed? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Eén twee vijf in Gent.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Deze casual bistro bestaat nog maar drie jaar, maar het is snel een van mijn favoriete plekken geworden om op mijn vrije maandag te gaan lunchen. Het zijn sympathieke gasten die alles met hun tweetjes doen, één in de zaal en één in de keuken. De sfeer is warm en ongedwongen en de prijzen zijn niet te kloppen. Chef Tomek Mroszczak slaagt erin om vaak met heel eenvoudige ingrediënten iets heel bijzonders te creëren.’

Advertentie
Advertentie

Michaël Vrijmoed

Hij werkte jarenlang bij ’t Laurierblad en Hof van Cleve, maar al onmiddellijk nadat Michaël Vrijmoed in 2013 in het centrum van Gent zijn eigen restaurant opende, verleidde hij foodies met zijn aparte stijl. Als een van de beste groenterestaurants van België serveert hij avant-gardegerechten die het hoofdproduct zelden uit het oog verliezen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer