Felicità | Waterloo

In welke restaurants eet sterrenchef Stéphanie Thunus van restaurant Au Gré Du Vent? In haar top 5 staat onder andere restaurant Felicità in Waterloo.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Renato Carati laat zijn burrata en charcuterie helemaal uit Italië komen, je hebt meteen het gevoel dat je in Italië bent. De chef volgt voor zijn gerechten ook heel authentieke recepten. Zijn versie van vitello tonnato gaat al jaren mee. Voor de caponata van aubergines bij de zeebaars van de plancha gebruikt hij het recept van zijn moeder. Eigenlijk vinden we alles hier lekker. Als ik nog maar aan het focacciabrood denk, krijg ik al honger.’

Advertentie
Advertentie

Stéphanie Thunus

Jarenlang kookte ze in onze hoofdstad, maar voor haar eigen restaurant keerde Stéphanie Thunus terug naar Seneffe, de plattelandsgemeente waar ze opgroeide. Tegenover de boerderij van haar ouders verbouwde ze een schuur waar ze royaal en met klassieke inslag kookt, zoals blijkt uit haar rijkelijke sauzen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer