Flocons de Sel | Megève

In welke restaurants eet tweesterrenchef Pierre Résimont van restaurant L'Eau Vive? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Flocons de Sel in Megève.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

Hier zitten we letterlijk en figuurlijk op grote hoogte. In de bergen van de Haute Savoie staat een prachtig, rustiek chalet met een boetiekhotel en een superrestaurant. Emmanuel Renaut toont hier hoe uitzonderlijk goed drie Michelinsterren kunnen smaken. De chef is een jager en zoekt ook graag naar paddenstoelen in de omgeving: werken met de producten uit eigen streek krijgt hier nog een extra betekenis, omdat ze soms zo uitzonderlijk zijn.’

Advertentie

‘Bij mijn jongste bezoek, in september, heb ik er een machtig gerecht gegeten met eekhoorntjesbrood en beaufort, de lokale kaas. Om bij de gebakken paddenstoelen te komen, moest je door een heel subtiel krokant biscuit breken dat de vorm van eekhoorntjesbrood had. Het was zo’n perfect gerecht waarin alles juist zat: techniek, smaak en esthetiek samen in één bord.’

Pierre Résimont

Een voormalige molen langs een zijriviertje van de Maas is het charmante decor voor de genereuze gerechten van een van de allerbeste chefs in Wallonië: Pierre Résimont. Rond zijn gastronomisch restaurant L’Eau Vive heeft de fan van de vernieuwende klassieke productkeuken inmiddels een klein imperium uitgebouwd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer