Florilège | Tokio

In welke restaurants eet tweesterrenchef Gert De Mangeleer van restaurant Hertog Jan At Botanic? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Florilège in Tokio.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Naar dit adres kom ik al tien jaar. Met chef Hiroyasu Kawate heb ik een heel nauwe band. Voor mij voelt hij als mijn Japanse broer. Zoals ik kijk hoe ik Europese producten met een Japanse inslag kan benaderen, zo bewerkt hij zijn Japanse ingrediënten op een Europese manier. Dat vind ik heel interessant: we komen graag op bezoek bij elkaar.’

Advertentie
Advertentie

‘Aan een toog met een open keuken serveert Kawate gerechten waar veel werk in steekt, zoals zijn signatuurgerecht rond vlees van miyazakikoeien met een consommé van groenten: ik verlang er al naar om terug te gaan.’

Gert De Mangeleer

Met zijn uitzonderlijk talent voor smaakassociaties heeft Gert De Mangeleer – samen met vennoot Joachim Boudens – een verschroeiend culinair parcours afgelegd. Sinds 2021 brengt hij een nieuwe versie van Hertog Jan in Antwerpen, die meteen twee sterren behaalde.

Advertentie
Advertentie
Advertentie