Frantzén | Stockholm

In welke restaurants eet tweesterrenchef Ralf Berendsen van La Butte aux Bois? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Frantzén in Stockholm.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Hier dineren is werkelijk een ervaring die met niets anders te vergelijken valt. Frantzén doorbreekt alle conventies en verwachtingen die zogezegd bij een driesterrenzaak horen. Ik zag al gasten heel casual gekleed en met een pet op, Nirvana kwam voorbij op de soundtrack. En vanaf het moment dat je begroet wordt – niet met “Good evening, mister Berendsen”, maar met “Hi, Ralf!” – word je ondergedompeld in een bijzonder verhaal. In plaats van een stijve setting met drie kelners die voor je buigen, zit je hier aan een toog, bijna in de keuken, waar je eten voor je neus bereid wordt. Het interieur, het eten, de bediening: alles is uniek aan deze plek.’

Advertentie
Advertentie

Ralf Berendsen

Bij de Nederlander Ralf Berendsen voel je de ambitie: soms lijkt het wel of de tweesterrenchef naar een derde ster solliciteert. In de keuken van La Butte aux Bois in Lanaken combineert hij verschillende luxeproducten in één gerecht – zoals coquille en wagyu – en houdt hij het spannend door exotische toetsen toe te voegen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer