Friture René | Anderlecht

In welke restaurants eet tweesterrenchef Pascal Devalkeneer van restaurant Le Chalet De La Forêt? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Friture René in Anderlecht.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Hier kom ik al jaren. Dit is zo’n typisch Brussels huis waarvan je hoopt dat het nog heel lang mag bestaan, met de vader aan het fornuis en de zoon in de zaal. Het is er ongecompliceerd lekker, met veel Belgische klassiekers op de kaart, en de sfeer is heel ontspannen. Met zijn ambiance en zijn geruite tafellakens is dit geen plek voor een romantisch tête-à-tête, maar wel tof met vrienden. De wijnkaart is knap en toegankelijk, dat helpt ook. Ik eet de jongste tijd minder vlees, dus de volgende keer dat ik hier kom, wordt het waarschijnlijk een garnaalkroket en dan mosselen met een frietje.’

Advertentie
Advertentie

Pascal Devalkeneer

Kort gegaarde zonnevis, smeltende venkel, jus van bouillabaisse, lak van anijs. Het is een van die gerechten die de voorliefde voor groenten en mediterrane smaken van Pascal Devalkeneer tonen. In zijn karaktervilla aan de rand van het Zoniënwoud in Ukkel legt hij met bijzondere plantenbereidingen heel eigen accenten bij dure ingrediënten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer