Gran Kaffee de Passage | Brugge

In welke restaurants eet tweesterrenchef Filip Claeys van restaurant De Jonkman? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Gran Kaffee de Passage in Brugge.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Dit is een recente ontdekking. In een familiehotel zit ook een no-nonsenserestaurantje met een goede sfeer en soms een hoek af: er hangt een kerstboom tegen het plafond. Ze brengen gerechten die poepsimpel zijn, maar goed gemaakt en vol smaak, van een vol-au-vent tot stoofvlees. Er staat ook een lekkere curry op de kaart. Vooraf eet je wat tapas – charcuterie, inktvisreepjes met tartaar – en dan zo’n ongecompliceerd lekker gerechtje. Daarom komen we hier graag met het gezin op zondagavond: een perfecte afsluiter van het weekend.’

Advertentie
Advertentie

Filip Claeys

Zijn grootvader was een visser, zijn vader een chef. Dus lijkt het logisch dat Filip Claeys in zijn eigen restaurant uitgegroeid is tot een van de beste viskoks van België. Hij toont graag waartoe minder bekende vissen uit de Noordzee gastronomisch in staat zijn: van zwemkrab maakt hij een bisque, van steenbolk een brandade met bruine boter.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer