HAU | Sint-Pieters-Woluwe

In welke restaurants eet tweesterrenchef Sang Hoon Degeimbre van restaurant L'Air Du Temps? In zijn top 5 staat onder andere restaurant HAU in Sint-Pieters-Woluwe.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Je verwacht in deze statige witte villa misschien eerder een Frans-Belgisch gastronomisch restaurant, maar hier eet je verfijnde Vietnamese keuken. Als die goed gebracht wordt, zoals hier, zit ze vol elegantie zonder heel spicy te zijn. De gerechten zijn ook niet te zoet, wat je soms wel hebt bij Chinese restaurants in België. Met een degustatiemenu krijg je een hele tour van de keuken: de tafel staat dan vol schotels. Het is ook een van die zeldzame goede adressen die open zijn op maandag. Dat komt goed uit, want dan ben ik vrij.’

Advertentie
Advertentie

Sang Hoon Degeimbre

Sang Hoon Degeimbre werd in Zuid-Korea geboren, maar groeide op in een Waals adoptiegezin. Sinds de verhuizing naar een vierkantshoeve in Liernu zijn groenten en kruiden uit zijn tuin de belangrijkste inspiratiebron. Ook in zijn andere restaurants San, Sablon en Vertige is zijn zerowastefilosofie de leidraad.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer