Helsen Sushi & Wine | Mol

In welke restaurants eet tweesterrenchef Jan Tournier van restaurant Cuchara? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Helsen Sushi & Wine in Mol.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Het klinkt misschien verrassend, maar in Mol kun je keilekkere sushi eten. Bob Helsen heeft in Californië gewerkt en heeft sushi leren maken bij een Japanner in Los Angeles. Ik heb hem leren kennen, omdat hij een paar keer komen eten is bij mij. Hij is een heel eenvoudige, bescheiden man, maar hij doet dat heel goed achter zijn toog. Ik laat hem altijd zijn gang gaan en dan krijg je sushi en sashimi, maar ook meer uitgewerkte gerechten, vooral met vis. Ik eet hier eerlijk gezegd beter dan in veel tweesterrenrestaurants.’

Advertentie

Jan Tournier

Sushi met truffel en foie gras. Parels van shiso. Planktonpuree met hooi-olie. Chef Jan Tournier serveert in Cuchara gerechten die al even wonderbaarlijk zijn als het interieur dat hij zelf bedacht – tegen het plafond zweeft een boomstam. Michelin beloont zijn talent sinds 2019 met twee sterren.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer