Hof van Cleve | Kruisem

In welke restaurants eet tweesterrenchef Bart Desmidt van restaurant Bartholomeus? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Hof van Cleve in Kruisem.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Peter Goossens en zijn vrouw Lieve zijn de absolute top in België, daarmee zullen veel collega’s het eens zijn. De chef doet geen enkele toegeving op kwaliteit: hij wil gewoon altijd met het allerbeste werken. Daar spiegel ik me een beetje aan: alles begint bij superingrediënten. Je vindt die klasse in alles terug, dat vind ik knap. Het is een bijzondere plek. Vroeger at ik graag het degustatiemenu, maar nu ben ik op een leeftijd gekomen dat ik een voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert voldoende vind. Ik eet dus het liefst à la carte. Veel restaurants op het hoogste niveau stoppen met hun à la carte, Hof van Cleve gelukkig niet.’

Advertentie

Bart Desmidt

Veel ervaring had Bart Desmidt niet toen hij de speelgoedwinkel van zijn ouders in Knokke-Heist omtoverde tot restaurant. Eind 2019 besliste hij dat het tijd was voor iets anders, en nu zet hij met Bartholomeus in op een kleinschaliger concept met een eettoog en één menu voor iedereen.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer