In den Hert | Kruisem

In welke restaurants eet tweesterrenchef Ralf Berendsen van La Butte aux Bois? In zijn top 5 staat onder andere restaurant In den Hert in Kruisem.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Chef Frederick Dhooge beheerst de klassieke Franse keuken als de beste; ze is culinair erfgoed dat in stand moet worden gehouden. Ik kom hier om te genieten van het vakmanschap van een ervaren chef die het metier helemaal in de vingers heeft. ‘Klassiek’ heeft voor mij helemaal geen negatieve bijklank; niet alles moet jong en hip en vernieuwend zijn. Soms heb ik het gevoel dat veel chefs elkaars Instagram-bordjes kopiëren. Goed eten is voor mij gewoon smullen, mijn bord willen leeglikken omdat het zo verdomd lekker is. En hier werd ik nog nooit teleurgesteld.’

Advertentie
Advertentie

Ralf Berendsen

Bij de Nederlander Ralf Berendsen voel je de ambitie: soms lijkt het wel of de tweesterrenchef naar een derde ster solliciteert. In de keuken van La Butte aux Bois in Lanaken combineert hij verschillende luxeproducten in één gerecht – zoals coquille en wagyu – en houdt hij het spannend door exotische toetsen toe te voegen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer