Invincible | Antwerpen

In welke restaurants eet tweesterrenchef Gert De Mangeleer van restaurant Hertog Jan At Botanic? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Invincible in Antwerpen.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘In de kleine bistro van Kenny Burssens vlak bij de Grote Markt hangt er altijd een toffe sfeer. Ik installeer me op maandagavond graag in een hoekje aan de toog, een goede plek om de keuken in actie te zien. Ik vind dat Kenny heel smakelijke paté maakt, daar kan ik moeilijk aan weerstaan. Daarna ga ik meestal voor een stuk rood vlees op de grill. Ook voor een glas lekkere wijn is dit een tof adres: de chef is eigenlijk sommelier, dus hier staat altijd wel iets open dat de moeite waard is.’

Advertentie
Advertentie

Gert De Mangeleer

Met zijn uitzonderlijk talent voor smaakassociaties heeft Gert De Mangeleer – samen met vennoot Joachim Boudens – een verschroeiend culinair parcours afgelegd. Sinds 2021 brengt hij een nieuwe versie van Hertog Jan in Antwerpen, die meteen twee sterren behaalde.

Advertentie
Advertentie
Advertentie