In welke restaurants eet tweesterrenchef Bart De Pooter van restaurant Pastorale? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Izumi in Antwerpen.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Het is al vele jaren mijn vast adres als ik zin heb in kwalitatief Japans eten. Lang voor er sushizaken op elke hoek van de straat waren, was Izumi er al en ik blijf een trouwe klant. Hier binnenstappen voelt als thuiskomen, ik vind het een aangenaam kader om te zitten. Ik bestel ook vaak hetzelfde: wat sushi en sashimi, en gelakte paling op rijst.’

Advertentie

Bart De Pooter

Het kwam als een verrassing toen chef Bart De Pooter vorige week bekendmaakte dat hij eind dit jaar Pastorale zal sluiten, het restaurant dat hij in 1992 in een voormalige pastorie begon. De finesse waarmee De Pooter al dertig jaar lang nobele producten aan de nieuwste modetrends koppelt, leverde hem twee Michelinsterren op. Eind dit jaar opent hij op het Eilandje in Antwerpen een ambitieus restaurantconcept waar vis centraal staat en dat Vis van A zal heten.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer