Julia | Sint-Idesbald

In welke restaurants eet driesterrenchef Tim Boury van restaurant Boury? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Julia in Sint-Idesbald.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Voor een plateau fruits de mer ga ik graag naar Julia, een sympathiek zaakje vlak bij de zeedijk. Ook de wulken vind ik daar top. Het is zo’n plek waar we een paar keer per jaar komen, als we aan dat deel van de kust zijn. Op de vaste kaart hebben ze ook altijd een stuk of zes soorten oesters staan, tof om te vergelijken. Het is er niet chic, maar de familie Wittevrongel heeft het wel gezellig ingericht. Diezelfde familie heeft ook al verschillende generaties Mare Nostrum, een bekende vishandel. Dat verklaart waarschijnlijk waarom de kwaliteit hier zo hoog ligt.’

Advertentie
Advertentie

Tim Boury

Met veel energie en zin voor perfectionisme heeft competitiebeest Tim Boury zich stap voor stap een weg naar de top gekookt. In een piekfijn ingerichte villa in Roeselare ontwikkelde hij een eigen signatuur die de brug slaat tussen het classicisme dat hij bij Comme chez Soi leerde en de avant-garde uit zijn periode bij Oud Sluis.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer