Krachtige kruiden | L’Archenterre, Walhain

Waarom avocado’s laten overvliegen als je ziet wat er allemaal voor moois uit de grond schiet in eigen land? Van asperges tot walnoten en het sappigste fruit uit de kustpolder.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

L’Archenterre is een biologische tuin van 6 hectare met open velden en onverwarmde serres. Het project werd opgestart door Vincent Cantaert en zijn echtgenote Geneviève. Hun drijfveer? Iets doen voor de gemeenschap, met een ecologische aanpak.

Advertentie
Advertentie

Vanuit hun traditionele landbouwregio wilden de Cantaerts aanvankelijk de teelt van vergeten groenten nieuw leven inblazen. Hun assortiment werd groter met de jaren, en vandaag telen ze meer dan zestig groente- en fruitsoorten. Zo vind je hier in mei en juni uitzonderlijke aardbeien.

Deze producent biedt ook een niet voor de hand liggende keuze verse aromatische kruiden aan: zodra de eerste mooie dagen aanbreken, is er een vorstelijk aanbod van mizuna, mosterd, rucola, munt, Thaise basilicum, dille, dragon, salie en basilicum. Telkens weer kruiden met een verrassende kracht.

Advertentie
Advertentie

Maar hier vind je ook een grote verscheidenheid aan slasoorten, allemaal van topkwaliteit. Verpakt in een vochtige doek zijn ze een week houdbaar in de koelkast.

Alles is verkrijgbaar in de winkel op de boerderij, waar je ook kunt kiezen uit een assortiment biologische kazen uit Wallonië of producten van andere tuinders, zoals Ferme du Gazi, Ferme Sainte-Barbe en de prachtige appels van Marc Ballat.

www.larchenterre.be
Archenterre trekt ook naar markten in Brussel en Waals-Brabant.

L’Archenterre - Vincent Cantaert, Chemin de la Scierie, Walhain, België

Chem. de la Scierie 126, 1457 Walhain, België
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer