L’Amandier | Genval

In welke restaurants eet sterrenchef Karen Torosyan van Bozar Restaurant? In zijn top 5 staat onder andere restaurant L’Amandier in Genval.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Ik weet hoe moeilijk het voor jonge mensen is om in een restaurant te investeren, zeker als je gastronomische ambities hebt. Daarom vind ik het knap dat Martin Volkaerts de zaak van zijn ouders heeft durven te verhuizen naar een nieuwe locatie, een paar honderd meter verder. Ik volg de chef al langer, omdat L’Amandier niet ver van bij mij is. Ik vind dat hij veel finesse en fraîcheur in zijn gerechten legt: hij combineert mooie producten met aparte toetsen, dikwijls van kruiden uit zijn eigen tuin.’

Advertentie
Advertentie

Karen Torosyan

De Armeniër Karen Torosyan heeft een indrukwekkende tocht gemaakt sinds hij op zijn dertiende begon te werken in een fastfoodrestaurant in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Met zijn unieke vakmanschap heeft de chef het voormalige restaurant van cultuurtempel Bozar omgeturnd tot een van de beste restaurants van Brussel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer