L’Assiette Champenoise | Reims

In welke restaurants eet tweesterrenchef Filip Claeys van restaurant De Jonkman? In zijn top 5 staat onder andere restaurant L’Assiette Champenoise in Reims.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘We hebben de jaarlijkse gewoonte om een weekend in Reims te spenderen – ik ben verliefd op die stad – en dan logeren we in L’Assiette Champenoise. In het driesterrenrestaurant eet je de grote Franse gastronomie op haar best, met een knappe afwisseling van nieuwe gerechten en klassiekers die nog dateren van de tijd dat de vader van chef Arnaud Lallement hier kookte. De patisserie is van het beste wat je kunt proeven en ook de sommelier is top: ik ben een champagnefan en hier kun je heel bijzondere, oude champagnes drinken.’

Advertentie

Filip Claeys

Zijn grootvader was een visser, zijn vader een chef. Dus lijkt het logisch dat Filip Claeys in zijn eigen restaurant uitgegroeid is tot een van de beste viskoks van België. Hij toont graag waartoe minder bekende vissen uit de Noordzee gastronomisch in staat zijn: van zwemkrab maakt hij een bisque, van steenbolk een brandade met bruine boter.

©L'Assiette Champenoise
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer