L’esprit Bouddha | Gosselies

In welke restaurants eet sterrenchef Stéphanie Thunus van restaurant Au Gré Du Vent? In haar top 5 staat onder andere restaurant L’esprit Bouddha in Gosselies.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

Hier komen we vaak, want we wonen niet ver, en bovendien eet je hier Aziatische gerechten die zich onderscheiden door de kwaliteit van de ingrediënten. Als je gewokte noedels bestelt, komen daar verse groenten bij die ze kopen op een boerderij in de buurt. Voor een gerecht met coquilles gebruiken ze verse schelpdieren. Ze hebben ook lekkere gyoza, dimsum en pekingeend.’

Advertentie

Stéphanie Thunus

Jarenlang kookte ze in onze hoofdstad, maar voor haar eigen restaurant keerde Stéphanie Thunus terug naar Seneffe, de plattelandsgemeente waar ze opgroeide. Tegenover de boerderij van haar ouders verbouwde ze een schuur waar ze royaal en met klassieke inslag kookt, zoals blijkt uit haar rijkelijke sauzen.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer