L’Express | Brussel

In welke restaurants eet tweesterrenchef Sang Hoon Degeimbre van restaurant L'Air Du Temps? In zijn top 5 staat onder andere restaurant L’Express in Brussel.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘De beste kebab van Brussel eet je bij L’Express aan de Grote Markt. Op zo’n plek zou je kunnen vermoeden dat het een tourist trap is, maar nee: alles is hier lekker en vers. Je proeft gewoon dat de Libanese familie achter deze zaak dit al jaren met veel enthousiasme doet. Als ik maar dertig minuten tijd heb om iets te eten, kom ik graag naar hier. Ik neem dan meestal zo’n bord met een stukje vlees en veel groenten. Zelfs aan de sauzen merk je de kwaliteit: fris, evenwichtig en zonder al te veel look.’

Advertentie
Advertentie

Sang Hoon Degeimbre

Sang Hoon Degeimbre werd in Zuid-Korea geboren, maar groeide op in een Waals adoptiegezin. Sinds de verhuizing naar een vierkantshoeve in Liernu zijn groenten en kruiden uit zijn tuin de belangrijkste inspiratiebron. Ook in zijn andere restaurants San, Sablon en Vertige is zijn zerowastefilosofie de leidraad.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer