L’Opéra | Waterloo

In welke restaurants eet sterrenchef Franco Spinelli van restaurant San Daniele? In zijn top 5 staat onder andere restaurant L’Opéra in Waterloo.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Ook al heb ik zelf een Italiaans restaurant, ik ga nog altijd graag Italiaans eten. Hier weet ik dat ze de klassiekers correct en verzorgd op tafel zetten. Ik neem er soms een carpaccio of een pasta, maar meestal kijk ik gewoon naar het suggestiebord – daar staat altijd wel iets op wat me bevalt. Ik vind het er heel gezellig zitten, met gemakkelijke stoelen, witte tafellakens en warme kleuren. In de zomer zetten ze ook hun mooie terras open: hier kom je niet om verrast te worden, maar om te ontspannen met lekker eten en een gezellige sfeer.’

Advertentie

Franco Spinelli

Vader Antonio Spinelli begon het Italiaanse familierestaurant San Daniele in 1983, zoon Franco mocht er in 1993 in de keuken beginnen. Niet als chef, maar als kok. Intussen heeft hij de klassiekers van het huis méér dan in de vingers. Dat vindt ook Michelin, dat al jaren een ster achter zijn naam zet.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer