L’Oustau de Baumanière | Les Baux-de-Provence

In welke restaurants eet tweesterrenchef Sang Hoon Degeimbre van restaurant L'Air Du Temps? In zijn top 5 staat onder andere restaurant L’Oustau de Baumanière in Les Baux-de-Provence.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Dit is een mythische plek uit de Franse gastronomie, in het charmante kader van het massief van de Alpilles. Chef Glenn Viel heeft L’Oustau op een knappe manier nieuw leven ingeblazen. Hij combineert zijn Bretonse achtergrond met vis uit de Middellandse Zee en producten uit de streek. Zijn gerecht met couteaux en een jus van algen vind ik fantastisch. Ook patissier Brandon Dehan biedt een grote meerwaarde. L’Oustau heeft bij Michelin niet alleen drie sterren, maar ook een groene ster voor duurzaamheid. Dat is terecht, want ze zijn heel begaan met hun terroir.’

Advertentie

Sang Hoon Degeimbre

Sang Hoon Degeimbre werd in Zuid-Korea geboren, maar groeide op in een Waals adoptiegezin. Sinds de verhuizing naar een vierkantshoeve in Liernu zijn groenten en kruiden uit zijn tuin de belangrijkste inspiratiebron. Ook in zijn andere restaurants San, Sablon en Vertige is zijn zerowastefilosofie de leidraad.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer