La Baita | Neerpelt

In welke restaurants eet tweesterrenchef Jan Tournier van restaurant Cuchara? In zijn top 5 staat onder andere restaurant La Baita in Neerpelt.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Sandro Serretti was souschef bij mij en hij durfde het lang niet aan om een eigen restaurant te beginnen, iets wat ik ook lang gehad heb. Maar ik ben heel blij dat hij en zijn vrouw Inge in 2021 de stap gewaagd hebben. Ik vind het superleuk om te zien hoe hij dingen die hij bij mij heeft opgepikt, nu in zijn eigen gerechten verwerkt. Tegelijk zit ook zijn Italiaanse achtergrond in alles wat hij doet: hij brengt Italiaanse gerechten in een eigen interpretatie. Telkens als ik hier kom, is de keuken van Sandro weer wat gegroeid. Het is tijd dat ik nog eens terugga.’

Advertentie

Jan Tournier

Sushi met truffel en foie gras. Parels van shiso. Planktonpuree met hooi-olie. Chef Jan Tournier serveert in Cuchara gerechten die al even wonderbaarlijk zijn als het interieur dat hij zelf bedacht – tegen het plafond zweeft een boomstam. Michelin beloont zijn talent sinds 2019 met twee sterren.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer