La Belle Maraîchère | Brussel

In welke restaurants eet sterrenchef Franco Spinelli van restaurant San Daniele? In zijn top 5 staat onder andere restaurant La Belle Maraîchère in Brussel.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘De familie Devreker baat dit visrestaurant al vijftig jaar uit en dat verklaart voor mij ook een deel van de charme: elke keer als ik hier kom, voelt het vertrouwd aan. De gerechten veranderen ook niet veel, maar waarom zou dat moeten? Hier kom je toch voor klassiekers, voor een garnaalkroket, voor een kreeft of een zeetong gebakken in boter. Zoals bij ons in San Daniele zorgen de vele vaste klanten hier ook voor een gemoedelijke ambiance, helemaal zoals ik het zelf graag heb.’

Advertentie

Franco Spinelli

Vader Antonio Spinelli begon het Italiaanse familierestaurant San Daniele in 1983, zoon Franco mocht er in 1993 in de keuken beginnen. Niet als chef, maar als kok. Intussen heeft hij de klassiekers van het huis méér dan in de vingers. Dat vindt ook Michelin, dat al jaren een ster achter zijn naam zet.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer