La Bouitte | Saint-Martin-de-Belleville

In welke restaurants eet tweesterrenchef Pascal Devalkeneer van restaurant Le Chalet De La Forêt? In zijn top 5 staat onder andere restaurant La Bouitte in Saint-Martin-de-Belleville.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘In Frankrijk ben ik zowel fan van l’Arpège in Parijs als van La Bouitte in de Savoie, twee driesterrenrestaurants. Chef Alain Passard dwingt bewondering af voor de manier waarop hij de switch naar de groentekeuken heeft durven te maken. Bij l’Arpège proef je échte, diepe gerechten. Met La Bouitte heb ik dan weer een heel persoonlijke relatie – ze zijn hier komen koken om de twintigste verjaardag van Le Chalet te vieren. Het is een echte familiezaak met vader René en zoon Maxime in de keuken. Ook de moeder, dochter en schoondochter zijn er nauw bij betrokken. In de bergen, in een chalet met natuursteen en hout, koken ze met veel finesse gerechten uit de Savoie: kikkerbillen met chlorofyl van groene kruiden, riddervis met aardpeer. De vader plukt nog altijd zelf bessen en kruiden.’

Advertentie

Pascal Devalkeneer

Kort gegaarde zonnevis, smeltende venkel, jus van bouillabaisse, lak van anijs. Het is een van die gerechten die de voorliefde voor groenten en mediterrane smaken van Pascal Devalkeneer tonen. In zijn karaktervilla aan de rand van het Zoniënwoud in Ukkel legt hij met bijzondere plantenbereidingen heel eigen accenten bij dure ingrediënten.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer