La Canne en Ville | Brussel

In welke restaurants eet sterrenchef Franco Spinelli van restaurant San Daniele? In zijn top 5 staat onder andere restaurant La Canne en Ville in Brussel.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Kevin Lejeune, een jonge chef die nog bij La Paix in Anderlecht gewerkt heeft, volg ik al sinds hij zijn eigen kleine restaurant in een vroegere slagerij in Elsene geopend heeft. We deden geregeld cateringevenementen samen, vandaar dat ik hem beter heb leren kennen. In zijn eerste restaurant behaalde Kevin in 2020 een ster. Sinds dit jaar kookt hij in een chic kader, in een pand dat deel uitmaakt van het hotel Steigenberger: zijn gerechten zijn nog altijd heel herkenbaar dezelfde, met veel aandacht voor mooie producten en fijn uitgewerkte details.’

Advertentie
Advertentie

Franco Spinelli

Vader Antonio Spinelli begon het Italiaanse familierestaurant San Daniele in 1983, zoon Franco mocht er in 1993 in de keuken beginnen. Niet als chef, maar als kok. Intussen heeft hij de klassiekers van het huis méér dan in de vingers. Dat vindt ook Michelin, dat al jaren een ster achter zijn naam zet.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer