La Ligne Rouge | Lasne

In welke restaurants eet sterrenchef Franco Spinelli van restaurant San Daniele? In zijn top 5 staat onder andere restaurant La Ligne Rouge in Lasne.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Dit is een heel verzorgd restaurant met een Michelinster in het groen in Lasne, niet ver van de leeuw die de veldslag van Waterloo herdenkt. Sinds een paar maanden kookt Laury Zioui er, een chef van Marokkaanse afkomst bij wie ik al dikwijls superlekker gegeten heb: hij had tot 2020 zijn eigen sterrenrestaurant l’Eveil des Sens vlak bij Charleroi. Wat tof is, is dat Laury een paar van zijn signatuurgerechten meegebracht heeft naar Waterloo, zoals zijn tajine van kreeft en zwezerik en de duif met dadels en harissa. Benieuwd of hij de ster kan houden.’

Advertentie
Advertentie

Franco Spinelli

Vader Antonio Spinelli begon het Italiaanse familierestaurant San Daniele in 1983, zoon Franco mocht er in 1993 in de keuken beginnen. Niet als chef, maar als kok. Intussen heeft hij de klassiekers van het huis méér dan in de vingers. Dat vindt ook Michelin, dat al jaren een ster achter zijn naam zet.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer