La Table de Maxime | Paliseul

In welke restaurants eet tweesterrenchef Maarten Bouckaert van Castor? In zijn top 5 staat onder andere restaurant La Table de Maxime in Paliseul.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Ik heb chef Maxime Collard goed leren kennen toen ik bij De Karmeliet begon, waar ik hem verving toen hij vertrok als souschef. In die korte overgangsfase hebben we fijn samengewerkt en we hebben altijd contact gehouden. Zijn restaurant en hotel is een perfect adres als mijn vrouw en ik er eens een weekendje helemaal tussenuit willen. De omgeving is prachtig, overdag maken we een wandeling in de natuur, en ’s avonds is het puur genieten van de degelijke Franse keuken die hij zo goed beheerst. Ik herken vaak knipoogjes naar de signatuur van chef Geert Van Hecke en vind het fijn hoe de erfenis van onze leermeester niet verloren gaat.’

Advertentie
Advertentie

Maarten Bouckaert

De voormalige souschef van Hof van Cleve toont zijn geraffineerde stijl in zijn restaurant Castor in Beveren-Leie. Maarten Bouckaert heeft een bijzonder talent om met combinaties van smaakmakers bekende associaties nieuw leven in te blazen: zo weeft hij saffraan en curry in een gerecht van zeetong en artisjok.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer