La Table du Boucher | Bergen

In welke restaurants eet sterrenchef Stéphanie Thunus van restaurant Au Gré Du Vent? In haar top 5 staat onder andere restaurant La Table du Boucher in Bergen.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Als ik een fantastisch stuk vlees wil eten, is er geen betere plek dan deze gezellige zaak in het centrum van Bergen. Luc Broutard selecteert en versnijdt zelf runderen, en laat het vlees ook ter plekke rijpen. Er staan meestal wel wat klassiekers op de kaart, zoals een entrecote of een kalfszwezerik, maar ik volg altijd de keuze van de chef. Zo leer ik zelf ook bij: er zijn zoveel runderrassen en verschillende manieren om vlees te versnijden, dat ik hier nog elke keer nieuwe dingen ontdek.’

Advertentie

Stéphanie Thunus

Jarenlang kookte ze in onze hoofdstad, maar voor haar eigen restaurant keerde Stéphanie Thunus terug naar Seneffe, de plattelandsgemeente waar ze opgroeide. Tegenover de boerderij van haar ouders verbouwde ze een schuur waar ze royaal en met klassieke inslag kookt, zoals blijkt uit haar rijkelijke sauzen.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer