Le Confessionnal | Dinant

In welke restaurants eet tweesterrenchef Pierre Résimont van restaurant L'Eau Vive? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Le Confessionnal in Dinant.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Dit is een speciale plek voor nostalgisch eten. In een huis vol brocante serveert Philippe Gérard gerechten uit grootmoeders tijd. Hier eet je de echte terroirkeuken met ingrediënten uit de streek: kalfshersentjes, mergpijp of een lamsbout die uren zachtjes gegaard heeft. De chef verzamelt oude potten en servies, en die gebruikt hij ook aan tafel: een stoofpot komt dampend op tafel in een koperen schaal. Blijkbaar zijn er veel fans van dit soort gerechten, want het lukt me de jongste tijd niet zo gemakkelijk meer om hier te reserveren.’

Advertentie

Pierre Résimont

Een voormalige molen langs een zijriviertje van de Maas is het charmante decor voor de genereuze gerechten van een van de allerbeste chefs in Wallonië: Pierre Résimont. Rond zijn gastronomisch restaurant L’Eau Vive heeft de fan van de vernieuwende klassieke productkeuken inmiddels een klein imperium uitgebouwd.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer