Le Gril aux Herbes | Wemmel

In welke restaurants eet sterrenchef Stéphanie Thunus van restaurant Au Gré Du Vent? In haar top 5 staat onder andere restaurant Le Gril aux Herbes in Wemmel.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Ik heb hier acht jaar gewerkt en met chef Evan Triantopoulos heb ik nog altijd een zeer goede band. Door de afstand is het nu minder evident, maar ik probeer hier toch geregeld terug te komen. De chef is afkomstig uit Griekenland, maar brengt vooral een Frans-Belgische productkeuken. De kwaliteit van de ingrediënten waarmee hij werkt, is altijd top. Zijn langoustines in papillot zijn terecht heel bekend, maar je kunt hier ook een mooi stuk tarbot met bearnaisesaus eten of een duifje met truffeljus.’

Advertentie

Stéphanie Thunus

Jarenlang kookte ze in onze hoofdstad, maar voor haar eigen restaurant keerde Stéphanie Thunus terug naar Seneffe, de plattelandsgemeente waar ze opgroeide. Tegenover de boerderij van haar ouders verbouwde ze een schuur waar ze royaal en met klassieke inslag kookt, zoals blijkt uit haar rijkelijke sauzen.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer