Le Verre Volé | Parijs

In welke restaurants eet sterrenchef Olly Ceulenaere van restaurant Publiek? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Le Verre Volé in Parijs.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Een dikke vijftien jaar geleden kwam ik hier voor het eerst, toen we met de Flemish Foodies op stap waren. Het is een bistro/wijnbar die toen al pionierde met natuurwijnen: als ik heel eerlijk ben, vond ik die toen maar niks. Intussen is de kwaliteit van de natuurwijnen sterk verbeterd, of misschien heb ik er nu meer verstand van.’

Advertentie

‘In ieder geval: niets kan tippen aan het gevoel dat ik hier krijg. Het is een levendige, leuke plek, waar je op drukke avonden lekker op elkaar gepropt zit. Ze serveren elke dag eenvoudige, seizoensgebonden gerechten en het is ongelooflijk wat ze hier uit dat piepkleine keukentje tevoorschijn toveren. Een bordje zwarte pens met puree: dat is thuiskomen.’

Olly Ceulenaere

Te midden van sterrenchefs met een voorliefde voor kaviaar en champagne is Olly Ceulenaere een verfrissende verschijning: geef hem maar een pintje en wat gehakt. En ook in zijn gastro-bistro Publiek in Gent is smakelijke eenvoud troef: de chef weet smaakbommen te maken van buikspek en spitskool, forel en knolselder.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer