Les Brigittines | Brussel

In welke restaurants eet tweesterrenchef Pascal Devalkeneer van restaurant Le Chalet De La Forêt? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Les Brigittines in Brussel.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Ik val in herhaling, maar ook dit is weer zo’n Brussels instituut. Ik heb veel sympathie voor chef Dirk Myny. Hij staat altijd in zijn restaurant en hij maakt gerechten die veel eigenheid hebben en tegelijk een link leggen naar de traditie. Hier eet je lekkere kalfswang in kriekbier en je vindt hier nog kalfsnieren. De chef heeft een voorkeur voor Franse terroirgerechten – zo werkt hij graag met varkenspoot. Les Brigitinnes maakt van De Zavel een nóg gezelliger plek.’

Advertentie

Pascal Devalkeneer

Kort gegaarde zonnevis, smeltende venkel, jus van bouillabaisse, lak van anijs. Het is een van die gerechten die de voorliefde voor groenten en mediterrane smaken van Pascal Devalkeneer tonen. In zijn karaktervilla aan de rand van het Zoniënwoud in Ukkel legt hij met bijzondere plantenbereidingen heel eigen accenten bij dure ingrediënten.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer